Nieuws - Familie Haagen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home > Nieuws

Familiedag 2023 komt eraan
Geplaatst op 30 augustus 2023

Na maandenlange voorbereidingen is het bijna zover. Aanstaande zaterdag is de jaarlijkse familiedag.
Er moet de komende dagen nog wel wat gebeuren, maar zaterdag hebben wij weer een heel leuk programma voor jullie in petto. Het mooie weer wat we besteld hebben lijkt in ieder geval op tijd te komen, dus daar zal het niet aan liggen.
We zien jullie graag uiterlijk om 13.15 bij de stal. Tip: doe makkelijk zittende kleding aan waarvan het niet erg is dat dit ook wat vuil kan worden.

Wij hebben er dan ook heel veel zin in. Jullie ook?

Gerard, Miranda en Denise Haagen-Bosman.

Ouderwets gezellige familiedag helaas alweer voorbij
Geplaatst op 5 september 2022

Wat was het een feest om weer een 'ouderwetse' familiedag te kunnen organiseren. Wij als organisatie hebben er van genoten!
Het was een dag vol gezelligheid, herinneringen, emotie, opperste concentratie, maar vooral heel veel lol.
Ter herinnering aan ome Jaap, één van de grootste fans van de familiedag, hebben we de "ome Jaap trofee" laten maken. Een schitterende glazen bokaal met de afbeelding van ome Jaap erin gegrafeerd. De mannen en vrouwen gingen de strijd met elkaar aan om te bepalen wie als eerste de trofee in ontvangst mocht nemen.
De vrouwen namen direct het heft in handen, maar ondanks dat de mannen de eerste 2 spellen verloren, lieten ze het hoofd niet hangen. Ze namen revanche en wonnen de overige 4 spellen en namen trots de  "ome Jaap trofee" in ontvangst. Hierna gaven ze de trofee voor het komende jaar bij ome Jan in bewaring. Iets wat met veel dankbaarheid werd aanvaard.

Kortom, deze dag ging weer veel te snel voorbij. Maar gelukkig hebben we de foto's nog. Je vindt ze bij foto's en films.

Gerard, Miranda en Denise Haagen-Bosman.

Familiedag 2022
Geplaatst op 29 augustus 2022

Bijna is het zover. Nog een paar dagen en dan hebben we weer een ouderwetse familiedag vol met leuke spelletjes.
Zoals het er nu naar uit ziet zal het weer de maandenlange voorbereiding niet in het water gooien. Met 24 graden en een hele kleine kans op een buitje kunnen wij prima uit de voeten. Dat garandeert natuurlijk niet dat jullie droog blijven. Een familiedag zonder een 'water'spel zou wel uniek zijn. Ons advies is dan ook om droge kleren mee te brengen. Je weet maar nooit.

Hoe dan ook, wij hebben er zin in en en kijken uit naar zaterdag. Jullie ook?

Gerard, Miranda en Denise Haagen-Bosman.

Familiedag 2021
Geplaatst op 29 augustus 2021

We zijn al weer enige tijd bezig met de voorbereidingen op de familiedag. Gelukkig is het coronavirus dusdanig onder controle dat de familiedag dit jaar door kan gaan, en de voorbereidingen niet voor niets zijn geweest. Deze week zetten we de laatste puntjes op de i.
Zo zal iedere deelnemer deze week een mailtje krijgen met de plaats en het tijdstip van verzamelen in Schoonhoven. Heb jij je alleen opgegeven voor het eten, dan ben je om half 5 van harte welkom in de stal.

Heb je nog niet definitief aangegeven of je wel of niet in Schoonhoven en/of de stal aanwezig bent, doe dit dan vandaag nog. Wij gaan morgen de groepsindeling samenstellen en moeten vanavond het definitieve aantal eters doorgeven.

Wij hebben er zin in en we hopen jullie ook. De weersvoorspellingen zien er in ieder geval goed uit!

Gerard, Miranda en Denise B.

Familiedag 2020
Geplaatst op 12 juli 2020

Begin van dit jaar hebben wij een start gemaakt met het voorbereiden van de familiedag voor 5 september 2020. Na de uitbraak van het coronavirus bleek al snel dat dit grote gevolgen heeft voor het organiseren van evenementen. Als organisatie hebben wij deze periode afgewacht en gekeken naar hoe de situatie rondom het coronavirus zich zou ontwikkelen. Inmiddels zijn er wel versoepelingen voor het organiseren van evenementen, maar de situatie blijft nog steeds onzeker.
Daarom hebben wij besloten om de familiedag van 5 september 2020 niet door te laten gaan. Ondanks dat het aantal besmettingen flink is afgenomen, vinden wij het risico nog te groot om met de hele familie bij elkaar te komen. Wij vinden het zelf ontzettend jammer, maar als organisatie voelen wij ons verantwoordelijk voor het welzijn van de familie en daarom zijn we tot dit besluit gekomen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit een teleurstelling is, maar wij hopen op jullie begrip voor onze keuze.
Onze ideeën voor de familiedag schuiven wij door naar de familiedag van volgend jaar, die plaats zal gaan vinden op zaterdag 4 september 2021.

Nieuwjaarsreceptie
Vooralsnog gaan we ervan uit dat de nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2021 wel plaats kan vinden. Uiteraard op voorwaarden dat de situatie rondom het coronavirus rustig blijft en er geen grote tweede golf uitbreekt. We volgen nauwlettend de ontwikkelingen rondom het coronavirus en brengen jullie tegen die tijd op de hoogte of de Nieuwjaarsreceptie kan doorgaan, en welke invulling we daaraan gaan geven.

Gerard, Miranda en Denise B.

In memoriam
Geplaatst op 14 mei 2020

We hebben dinsdag 12 mei helaas afscheid moeten nemen van (ome) Jaap. We gaan hem missen.
Ter nagedachtenis heb ik hier een aantal foto's van (ome) Jaap geplaatst.

Diverse bouwmaterialen op te halen bij de stal
Geplaatst op 10 april 2020

Er zijn bij Ome Hans veel bouwmaterialen op te halen. Van isolatie tot plaatmateriaal en van balken tot een complete trap.
Zoals jullie zien zit er nog wel wat demontagewerk bij, maar dan heb je ook wat.
- Diverse lengtes isolatie glaswol (30 en 60 cm breed x 10 cm dik aan 2 zijden afgewerkt)
- Tempex (5 cm dik)
- Hout regelwerk (70 x 45 mm - 230 tot 270 cm lang)
- Vloerplaten (122 x 244 cm x 18 mm dik)
- Wandplaten zonder mes en groef (ongeveer 220 x 120 cm x 18 mm dik)
- Balkhout (19 x 7 cm x ongeveer 500 cm lang)
- Trap

Sommige isolatie is al opgerold in zakken.

Heb je interesse? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ome Hans.

Laatste update Out of the Wild West
Geplaatst op 20 november 2019

Laatste update uit het wilde westen. Misschien is het allemaal een beetje veel geworden, maar o.k.
Vanaf Quartzsite zijn we zijn we naar AVI gegaan. Dit is een indianen resort,  hotel, gambling en camping terrein, gelegen aan de Colorado rivier.
Het zwembad bleek ook verwarmd te zijn, dus het was goed daar.

Via de route 66 zijn we in het plaatsje Outman gekomen en doorgereden over de 66 waar we de handwerkslieden op nederzetting tegenkwamen.

Via Kingman en Dessert Hills terug naar Lidia in Lake Havasu gegaan, alwaar we enige dagen hebben vertoeft en Bep de terugreis in de koffers heeft verwerkt.
Gisteren middag hebben we de camper ingeleverd en hebben we een hotel in het centrum van Las Vegas ( Fremont Street ) geboekt. Freemont str. ligt een aantal miles van de strip, maar super gaaf.
Er hangt een lange zip lijn onder een hele lange overkapping waar permanente lichtshows op worden vertoond. We hebben onszelf belooft om vanmiddag te gaan zippen. - mogelijk volgen er nog foto's van - en met alle feestdagen in het verschiet volg de mededeling op het bord op. Dus de weegschaal terug.

Out of the Wild West update van 11 november
Geplaatst op 18 november 2019

Inmiddels hebben we alle vrienden bezocht en we hebben er een goed gevoel aan overgehouden. Nu hebben we nog ruim een week om nog wat te luieren en te bekijken.
Zoals vandaag in Quartzsite. Wij zijn hier heel wat keren in de buurt geweest, maar zijn er nooit gestopt.

Jaren geleden was BNN hier met de inmiddels overleden Bart de Graaf. Dat programma hebben we gezien.
Duizenden kamperaars komen hier in het najaar heen om te overwinteren. Velen nemen gigantische grote aanhangers vol met prullaria, gereedschappen, antiek en dergelijke mee. Daardoor wordt het een grote rommelmarkt.
De overwinteraars komen nu aan en zijn aan het opstarten.

Het is gewoon heel leuk.

Afgelopen dagen zijn we vanuit L.A. via Yacca Vally, Joshua tree en 29 Palms over wegnummer 62  via Parker naar Quartzsite gegaan.

De 62 is een eenzame ( 100 ml no gas no water ) road maar zo gaaf om te rijden en van alles te zien.

In het verleden hebben pioneers kleine huisjes gebouwd en een claim op de grond via registratie.
Het land moest je eerst checken en indien niet geregistreerd legde je stenen op de hoeken en paste je het kruislings uit en plaatste je een markering in het hart.

Op de 62 ligt voor een deel een spoorlijn.
30 jaar terug toen wij er voor het eerst reden waren/was tegen de spoorlijn van grint namen en liefdesuitingen  aangebracht.
Hier en daar is nog wat over zo je ziet, en sommige zijn al in verval.

Ook kwamen we langs een verlaten brandstof station. Passanten hebben deze met schoenen overladen.
Hier en daar langs de route zijn ook creatieve uitingen aangebracht.

Update 4 out of the Wild West
Geplaatst op 9 november 2019

Inmiddels tot op 1 familie na hebben we alle vrienden gehad en staan nu in Orange County. Dit is een voorstadje dichtbij Los Angelos. Vanmiddag zijn we met een Uber taxi naar Disneyland gegaan.
Voor de kenners, de Touwer of Terror is gewijzigd in een ander thema. Jammer, ik had het nog wel een keer willen meemaken. In plaats daarvan zijn we maar gaan lunchen en daarna gaan zwemmen.

De temperatuur is hier ongeveer 25 graden. Regen weten ze niet wat het is hier.
Afgelopen week hebben we prachtige zonsondergangen gezien, toen we bij de kust stonden.

Over een kleine 14 dagen zit het er op. Daaaaaaaag allemaal

Wordt vervolgd.

Bep & Hans
Mooie pluimen langs wegnr. 1
Zonsondergang
Voorstadje Los Angeles

Update 3 out of the Wild West
Geplaatst op 26 oktober 2019

Hi guys, wij zijn inmiddels weer in een warmere gedeelte aangeland en hebben bij vrienden enige dagen uitgerust en Bep heeft de was gedaan.
Morgen vertrekken we naar Sacramento in Californië. Dan zijn we ongeveer op de helft van onze trip.
Vandaag zijn we naar honden wedstrijden wezen kijken, waar de vrouw des huizes lid van is. Voor mij was het helemaal niks en ben ook in slaap gevallen. Bep blijkt wakker te zijn gebleven. In Sacramento gaan we eerst naar een voetbal toernooi.
Onderweg naar hier hebben we overnacht in een State park aan een groot meer, waar je een kampvuur mag maken.Onderweg kwamen we nog een overdekte brug tegen, welke is geconstrueerd in 1920. Het is een geweldige constructie.

Wordt vervolgd.

Bep & Hans
Herfstkleuren in overvloed
Geschiedenis van de brug
Overdekte brug uit 1920

Update 2 out of the Wild West
Geplaatst op 21 oktober 2019

Good morning, hier vanuit de Cold en Snowing West.
Vanuit Moab zijn we naar het Noord Westen gereden en bezochten bij Twin Falls de Soshone watervallen. In Boise hebben we een paar extra dekens aangeschaft, want het werd snachts steeds kouder. Bleek niet voor niets te zijn, want hedenmorgen vroor het en begon de sneeuw te vallen.
Wij hebben er nu geen last van want we zijn inmiddels bij onze vrienden in McCall. Zij wonen op 1600 m. en het sneeuwt nu heel hard.

Onderweg kwamen we een outback steakhouse tegen, hebben daar de camper geparkeerd en zijn daar op de parkplaats blijven overnachten.
Wordt vervolgd.

Bep & Hans
Soshone Falls
Soshone Falls
Blooming Union

Update 1 out of the Wild West
Geplaatst op 19 oktober 2019

Na aankomst op dinsdag avond laat, woensdag de camper opgehaald en naar Lake Havasu gegaan. Daar waren enige water problemen en een defecte w.c. dus ben ik aan het werk gegaan zodat Bep en ik hebben gewerkt voor food.
Daarna via een omweg (waren op weg naar een vriend) naar Moab gegaan en zijn nu weer op weg naar de vrienden in Idaho.

Bep wilde een wijntje bestellen, blijken we in een droogelegd gebied te staan.
Wordt vervolgd.

Bep & Hans

Uitslag en foto's familiedag 2019!
Geplaatst op 17 september 2019

Wat een fantastische familiedag hebben we weer gehad dit jaar. Een feestelijke dag vol met verrassingen. Een dag waarbij de teams bestonden uit kampen, en waarbij de proeven soms bijzonder uitdagend waren.
Het was gezellig drukke dag waarbij de mannen kans kregen op revanche. Uiteindelijk grepen ze die kans met alle handen aan, al was het op het nippertje.
Na een gelijke eindstand zijn ze toch als winnaar uitgeroepen omdat ze meer spellen hadden gewonnen dan de vrouwen.

Het was ook een dag waarop we bezoek kregen van Benny Bakker, een onbekende maar goede zanger uit Friesland. Hij wist er een echt feest van te maken, waarbij Liva de show stal, en waarbij de vrouwen de uitslag snel waren vergeten.

Gelukkig hebben we heel veel foto's van deze heerlijke dag, zodat we lekker kunnen nagenieten. Je vindt ze bij foto's en films.

Aanwijzingen familiedag!
Geplaatst op 3 september 2019

Hier zijn ze dan; de aanwijzingen voor de familiedag 2019. In de foto zitten 6 aanwijzingen verwerkt voor 4 spelonderdelen. Succes!!

Yes, bijna familiedag. Kom jij ons helpen?
Geplaatst op 28 augustus 2019

Beste familieleden,

Over 1,5 week is het alweer zover; de familiedag!
En niet zomaar eentje, maar een zeer feestelijke. We organiseren dit jaar namelijk de 15e familiedag. We hebben dan ook een heel leuk programma met vele extra’s en primeurs voor jullie klaar staan. Dit kunnen we mede doen door de vele sponsors die zich hebben aangemeld. Nogmaals onze dank hiervoor. Volgende week zullen we jullie op een leuke manier gaan prikkelen over wat jullie kunnen verwachten.
Een ander belangrijk feit is dat ome Hans en tante Bep een stapje terug hebben gedaan. Zij hebben alle jaren achter de schermen bijzonder veel werk verricht in de voorbereidingen. Denk hierbij aan inkopen doen, schoonmaken, dingen opzoeken en klaarzetten enz. enz. Daarnaast hebben ze op alle familiedagen zelf heel veel hand en spandiensten geleverd.
Jullie zullen begrijpen dat wij drieën dat niet allemaal op kunnen vangen. Om deze dag tot een succes te kunnen maken hebben we dan ook jullie hulp nodig!
Wij zoeken voor maandagavond 2 september 4 personen (liefst 2 mannen en 2 vrouwen) die vanaf 19.30 uur kunnen helpen met vegen, schoonmaken en spullen als tafels en stoelen klaar te zetten. Kan je niet op maandag maar wel op dinsdagavond, dan horen we dat ook graag.
Daarnaast hopen we dat er op de dag zelf hulp is om diverse hand en spandiensten te kunnen verlenen. Denk hierbij o.a. aan het in de gaten houden, en indien nodig bijvullen,  van de drank en het eten, en de nodige hulp bij het klaarzetten van de spellen e.d.
Op de zondag na de familiedag moet alles weer netjes gemaakt en opgeruimd worden. De meesten van jullie weten wel dat dit er altijd gezellig aan toe gaat.
Als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste, zoeken we nog iemand die op maandag 9 september een attractie kan terug brengen in Vianen. Dit zal met een bus of aanhanger moeten gebeuren.
Wij doen er alles aan om er weer een onvergetelijke dag van te maken! Kunnen wij rekenen op jouw hulp? Meld je aan door te bellen, appen, mailen met Gerard.

Miranda, Denise Bosman en Gerard.

Gezellige bowlingmiddag in beeld
Geplaatst op 15 april 2019  

Zondag 7 april zijn maar liefst 46 enthousiaste familieleden naar Krimpen a/d IJssel gereden voor een gezellige bowlingmiddag. Hiermee was de opkomst even groot als 1,5 jaar geleden, waar wij als organisatie erg blij mee zijn.

Bij foto's en films zie je een aantal leuke foto's van het bowlen.

Nieuwe nier voor Ronald
Geplaatst op 18 februari 2019

Zondag 17 februari vroeg in ochtend om 04.45 uur kregen wij een telefoontje van Eurotransplant dat er mogelijk een donornier beschikbaar zou zijn. Met voorzichtige hoop (gezien de ervaring van vier maanden geleden) zijn we naar het LUMC gegaan. Daar werd al snel duidelijk dat het een lange spannende dag zou worden in afwachting van de uitslagen, die zouden gaan bepalen of de transplantatie wel of niet door zou gaan.

In verband met de antistoffen die bij Ronald in zijn bloed aanwezig zijn, als gevolg van de twee eerdere transplantaties, moesten er extra kruisproeven gedaan worden om er zeker van te zijn dat de match goed zou zijn. Ook was de nier zelf nog niet aanwezig in het LUMC. Die zou s'middags pas rond 15.00 uur met speciaal transport arriveren en daarna moest de nier nog goedgekeurd worden.

Na heel veel spannende uren wachten kregen we rond 17.15 uur het bericht dat de nier was goedgekeurd en dat de kruisproeven in orde waren. Toen ging alles heel snel en binnen een kwartier werd Ronald naar de operatiekamer gebracht waar ze direct zijn begonnen met de transplantatie.  

Rond 21.30 waren ze klaar met de transplantatie en hebben de artsen laten weten dat alles goed is verlopen. De nier kleurde direct na het aansluiten mooi roze en alles ziet er positief uit. Uiteraard kunnen ze nog niets zeggen over het verdere verloop en de acceptatie van de nier.  Wij zijn erg dankbaar voor dit ontzettende mooie geschenk en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.  

Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Liefs van Ronald en Miranda.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu